Формування сучасного безпечного середовища неможливе без таких складових, як дотримання санітарних вимог і правил та надання якісних послуг з харчування

Саме ці питання були в полі зору воркшопу з директорами ЗЗСО та ЗДО Путильської ТГ, що відбувся 10.09.2021. У ньому взяли участь директор Центру якості освіти Світлана Прінько, заступник голови Путильської селищної ради Василь Гордей, в.о.директора КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Любов Шевчук, підприємець Сергій Терин.
Було акцентовано увагу на новаціях не тільки у складі шкільного меню та рецептурі приготування, але й формах організації харчування, рекомендаціях до обладнання харчоблоків та роботі з постачальниками, а також підходах у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.
З керівниками закладів освіти зустрівся голова Вижництької районної державної адміністрації Михайло Чорней, який проаналізував стан вакцинації працівників закладів освіти громади та звернув увагу на важливість процедури вакцинування. Було зазначено, що провакцинований працівник закладу освіти не лише сам набагато менше ризикує і суттєво краще захищений від важкого перебігу хвороби, але й захищає інших працівників та учнів, сприяє виробленню колективного імунітету. Працівник закладу освіти має усвідомлювати, що вакцинуючись, він сприяє захисту права, насамперед свого, та всіх учасників освітнього процесу на життя та здоров’я.
На сам кінець присутні отримали відповіді на питання, які їх хвилювали.