м. Чернівці: визначено переможців конкурсу дитячої творчості на пожежно-рятувальну тематику

Упродовж січня-березня у Чернівецькій області тривав конкурс дитячих малюнків та робіт декоративно-прикладної творчості на протипожежну та техногенну тематику «Кращий пожежний – це ти обережний». 28 березня компетентне журі, оцінивши роботи учасників, визначило переможців обласного етапу конкурсу.
До розгляду журі було обрано сто робіт із більш ніж трьох сотень – переможців районних етапів. Взяти участь у конкурсі мали змогу учні загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних закладів освіти, вихованці центрів дитячої творчості та позашкільних гуртків. Усі роботи оцінювали за критеріями відповідності конкурсу представники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області, Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України. При виборі найкращих малюнків та дитячих витворів велика увага приділялася творчому підходу до виконання завдання, оригінальності подачі. Більшість робіт наочно демонструвала, що учасники конкурсу усвідомлюють важливість дотримання правил безпеки у повсякденному житті.
Серед найкращих малюнків журі обрало роботи учасників із Сокирянського, Путильського, Заставнівського, Новоселицького, Вижницького, Глибоцького районів та міста Чернівці. У номінації «Декоративно-прикладна творчість» перемогли витвори, виконані дітьми із Кельменецького, Герцаївського, Сокирянського, Новоселицького, Хотинського, Вижницького, Путильського районів та обласного центру.
Переможців, а також авторів тих робіт, котрі вирізнялися складністю технології виготовлення малюнків та індивідуальним підходом, буде нагороджено цінними призами.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області