Шановні випускники закладів освіти області та їх батьки!

Враховуючи телефонні дзвінки,  пояснюємо, що відповідно до листа МОНУ від 22.06.2020  № 1/9-338   ВСІ  ВИПУСКНИКИ ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ ВІД ДПА.  Якщо учень БАЖАЄ СКЛАДАТИ ДПА У ФОРМІ ЗНО,  ЛИШЕ ТОДІ ПИШЕ ЗАЯВУ.

 ПІДКРЕСЛЮЄМО: ДПА ЗДАЄТЬСЯ  ЗА БАЖАННЯМ!!!   Якщо учень не бажає здавати ДПА, то ніякої заяви не потрібно.

АБІТУРІЄНТ МАЄ ПРАВО ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ НА ВСТУП ДО УНІВЕРСИТЕТУ, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ТОГО, ЧИ Є В ДОДАТКУ ДО СВІДОЦТВА ОЦІНКИ ДПА ЧИ ЗРОБЛЕНО ЗАПИС “ЗВІЛЬНЕНИЙ/НА”

Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Олег Шаров відповів на численні запитання щодо того, чи має значення для вступу до закладів вищої освіти наявність чи відсутність оцінок державної підсумкової атестації (ДПА) у Додатку до Свідоцтва про повну загальну середню освіту.

У своєму роз’ясненні пан Шаров зазначив:

“Насправді, закладам вищої освіти (ЗВО) абсолютно байдуже наявність/відсутність запису про ДПА в додатку до атестату. Ця інформація використовується лише в розрахунку середнього бала, який враховує наявні оцінки і ігнорує відсутні оцінки. Для тих, хто хвилюється пропоную уривок з нормативного документа:

Під час реєстрації електронної заяви, абітурієнт вказує серію та номер документа про повну загальну середню освіту, а також середній бал додатка, який обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і розрахований як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до документа оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація).

Предмети, за якими зроблено запис “звільнений (а)”/”зараховано”, а також факультативи у загальну кількість не враховуються”.

Документ за посиланням: https://bit.ly/3ewmaoB

Це пункт 3 розділ ІІ Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої (фахової передвищої) освіти України в 2020 році.

Наголошую, що якщо у свідоцтві про повну загальну середню освіту відсутні оцінки за ДПА, середній бал розраховується без них, вони не враховуються в загальну кількість.

Якщо, за бажанням здобувача освіти, оцінки ДПА будуть виставлені в додаток до свідоцтва, то вони мають бути враховані під час обчислення середнього балу”

Джерело: Сторінка Олега Шарова у Facebook https://bit.ly/2Yr7UI4