Відбувся районний семінар-навчання кухарів закладів дошкільної освіти

Раціональний режим харчування, збалансованість раціону, дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-епідемічного режиму в закладах дошкільної освіти є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в цих закладах.
Саме з метою правильної організації харчування дітей, 7 листопада 2017 року, на базі Дихтинецького закладу дошкільної освіти Путильського району відбувся районний семінар-навчання кухарів закладів дошкільної освіти.
В ході семінару-навчання акцентувалася увага на дотриманні Інструкції з організації харчування дітей працівниками харчоблоків у відповідності до наказів МОЗ та МОН України від 17.04.2006 №298/227 «Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», від 26.02.2013 №202/165 «Про затвердження Змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» та Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти.
Скрипчук М.Ю., директор Дихтинецького ДНЗ, зазначила, що важливу роль в організації правильного харчування дітей відіграє діюча в закладі громадська рада з харчування та співпраця з батьками.
Ткач О.Г., методист районного методичного кабінету сектора управління в сфері освіти, звернула увагу на дотриманні санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках та техніки безпеки під час приготування їжі.
«Складаємо картотеку страв» – тема майстер-класу, який провела з кухарями Калініна О.Д., фахівець з організації харчування сектора управління в сфері освіти.
Також для кухарів було проведено екскурсію-огляд харчоблоку, буфетних груп, комори та овочесховища.
За підсумками семінару-навчання розроблено рекомендації.

За матеріалами: http://oblosvita.com/harchyvannya/24168-vdbuvsya-rayonniy-semnar-navchannya-kuharv-zakladv-doshklnoyi-osvti.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.