Особиста гігієна – комплекс систематичних заходів догляду за тілом, що сприяє збереженню здоров’я і приносить відчуття задоволення своїм зовнішнім виглядом. Дотримання правил особистої гігієни – цілком зрозумілий принцип, якому має слідувати кожен. Проте особливо важливим він є для тих, хто працює із продуктами харчування, зокрема для працівників харчоблоку школи чи дошкільного навчального закладу.

Перед початком роботи працівники харчоблоку, приходячи в дошкільний заклад, мають залишити у роздягальні чи спеціальній шафі: верхній одяг, вуличне взуття, головний убір, персональні речі. Змінне робоче взуття зберігається окремо від вуличного, обирати потрібно зручне та легке взуття. Воно не має: зісковзувати з ноги (закриті носок та п’ята), ковзати по підлозі. Бажано, аби підошва робочого взуття добре амортизувала. У цьому випадку

Читати далі

Інформація щодо розрахункових даних про середні ціни на окремі продукти харчування у Чернівецькій області у червні 2019р.

(грн. за кг, л)   Назва товару   Середні ціни на споживчі товари Рис круглий та довгозернистий, без спеціальної обробки 24,49 Хліб пшеничний з борошна І/ґ 18,49 Хліб житній, житньо-пшеничний 19,27 Макаронні вироби з твердих сортів пшениці фасовані (500г) 27,55 Макаронні вироби з м’яких сортів пшениці 22,70 Вафлі з різними наповнювачами 69,34 Печиво здобне із пісочного та листкового тіста оригінальне

Читати далі